"Storyteller Exhibition Project"


Кратко представяне на Storyteller exhibition project

Изложба на Разказвачи е Проект за развитие на разказваческите традиции на роден език, глобално образование и разпространение на потомствената мъдрост с традиционни и модерни средства. Разказвачеството е велика професия от миналото, където всички видове изкуства са инструменти на Разказвача и е метод за осъзнававане на Истината, такава каквато е.

ЦЕЛИ:

1 Развитие на Разказвачеството като изкуство за предаване на Древна Мъдрост на роден

литературен език

2 Разказвачеството като Глобална мисия на артисти, действащи на локално ниво

3 Само-Образование и споделяне на общочовешки ценности в глобална мрежа

ДЕЙНОСТИ

1 Създаване на многотомната КНИГА на РАЗКАЗВАЧА, в която са представени Разказвачи от цял свят на различна тематика. Издания: дигитални, печатни и ръчно правени по поръчка. Разпространение: в интернет /амазон и тн./, чрез куриери, на събития.

2 Създаване на интернет сайт-портал на проекта с актуална текуща информация

3 Разказвачество в ИНТЕРНЕТ: аудио и видео канали за приказки в ютуб, тикток, дискорд, телеграм.

4 Подкаст за разказвачество „на живо“с гости

5 Аудио приказки за слушане

Човечеството има нужда от обединение в коренното си начало. Древната Мъдрост, завещана в епосите, легендите и приказките е връзката ни с архетипите и осъзнаването на битието. Разказвачеството е метод, който ни връща в реалността, като ни изважда от състоянието на „комфортно без-съзнаване“. Съществуващите във всички култури архетипни модели живеят в гените на всеки. С осъзнати действия, едно от които е разказвачеството и споделянето на потомствената ни мъдрост на роден език, ние можем да преоткрием вълшебствата на живота заедно и да запълним празнини в образованието си. Нека с обединените ни усилия, проправим пътя към Вътрешния си Разказвач, който да ни връща в началото, когато „бе словото“.

                                                                                     Разширено представяне



 ПРОЕКТ "ИЗЛОЖБА НА РАЗКАЗВАЧИ" за връщане и развитие на разказваческите традиции.

Обръщение

Здравей, красив и пламнал Свят! Здравейте, хора!

Тук е Разказвач МагМо/Момера Здравкова/ – многоизмерен артист и творец на осъзнато изкуство.   

https://momerart.blogspot.com/2022/05/blog-post.html /

Пиша ви от България – красивата перла на балканите, родина на древен и храбър народ, в чийто корени откривам нестихващо вдъхновение. Споделям  Проекта за връщане на разказваческите традиции и предизвиквам вашата отзивчивост и щедрост. Отново стартираме проекта след пауза от две години и продължаваме стремежа към неговите близки и далечни ЦЕЛИ: да се образоваме чрез мъдростта в приказките, да разпространяваме общочовешките ценности и божествени идеали такива, каквито са били в древността, непроменени и до днес - да се образоваме и възпитаваме чрез разказвачество като използваме всички изкуства и най-вече театъра. Древната Мъдрост на Приказките заслужава да бъде представена естествено и натурално под Дървото на желанията, с песни, музика и танци, в галерия или импровизирана сцена, навлизайки дълбоко в повествованието, в различните характери на героите, с тяхната лична истина и мотивация. Разказвачеството е синтезирано изкуство на изразяване на всяка една поучителна и мъдра история, която заслужава да бъде помнена и преживявана отново.

Малко история: Проекта беше иницииран още през 2018година с името "Storyteller Exhibition” след забележителната ни среща с австралийския жестомимичен поет-артист Христо Уорнър и гостуването му в София. След няколо епизодични събития на различни сцени, Арт Фондация София ни покани да правим представления с разказвачество всеки месец на нейната сцена. Така, през цялата 2019година, „МагМо и Дървото на Желанията“ стана интересно представление по разказвачество. След дългата пауза от няколко локдауна, по покана на фестивали като „Събуди се!“ , отново потънахме в приказната страна на живота и днес сме цял екип от артисти-музиканти-разказвачи, готови за сериозна работа.

Невъобразимата в едновременност на еднаквото и различното е философията на живота, а потомствената мъдрост я представя по най-добрия начин точно в приказките, където всичко е архетипен модел и е възможно по магичен начин. Всички видове изкуства са инструменти на разказвача и това е метода, който избрахме, за да се завърнем в реалността и да помогнем на още много хора да осъзнаят своите истински възможности да бъдат герои от собствената си приказка.

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ и бюджет:

1Предпечат и печат на КНИГА на РАЗКАЗВАЧА на първо - пилотно издание на Приказките от Дървото на Желанията. Поредицата е разработена в пет основни теми и като представяне на приказки от различни Разказвачи: 

*Приказки от Малки Разказвачи е тема за родители. Идеята е да записваме историите, които децата ни разказват и така да ги окуражаваме да фантазират, да творят и да се учат да разказват увлекателно. Примерът в пилотното ни издание е петгодишния Хари, чиито истории са забавни и весели. Искаме да вдъхновим повече родители да записват измислиците на децата си, да се свържат с нас и да ги издаваме в следващите издания на Книгата.

*Приказки от Реални Разказвачи е за всеки съвременник, който обича да разказва, споделя и измисля поучителни истории и сидетелства. Добре дошли сте в нашата КНИГА! 

*Приказки на Народната Мъдрост от цял свят е всеобхватна тема за всеки, който иска да съхрани и предаде наследствената мъдрост на народа си. 

*Български Вълшебни Приказки са наша любима тема. От години намираме оригинални разказвачи и легендарни истории от наследената Мъдрост на Балканите.  Затова сме им определили специално място и няколко издания,  в които ще разкажем приказки от знайни и незнайни разказвачи, споделили свидетелства, песни и легенди от бабите си.

*Приказки от Пураните: това са Свидетелства - самото начало на всяка древна или много стара история, на всеки архетипен герой във всяка култура и народна памет. Бхагавата Пурана, древните епоси като Махабхарата и Рамаяна са безкрайния източник на цялата Мъдрост и на всяка една архетипна история. Когато ги изучаваме и разказваме, ние пием от Извора.

Темите ще бъдат преплетени във всяко издание. МагМо ще бъде водач в пътешествието с Дървото на Желанията и на техните срещи с вълшебни Разказвачи, докато достигнем до 16 тома и представим поне 108 Разказвачи от цял свят. Първото ни издание представя общо трима Разказвачи с 5 приказки и илюстрации от самите автори с интерактивна опция да се оцветяват или дорисуват, с цветни корици, от рециклирана хартия. Книгата ще бъде качена и в интернет. Имаме желанието да запазим и продължим традицията да имаме приказки на литературен и красив български език. 

Бюджета за печат на1000бройки е около 3000лв., а заедно с предпечата ще струва 5000лв. Започваме кампания по набирането на тези средства. Ще се радваме на всяка помощ-дарение, за което всеки дарител ще получи екземпляр от първото пилотно издание с автографи от авторите, лично посвещение-пожелание и благодарност.

ИНТЕРНЕТ САЙТ-портал "Storyteller Exhibition", на който ще са качени всички инициативи и събития, практики и услуги, които екипът от артисти-разказвачи и админи като цяло и по отделно извършва. Направа и модериране, поддръжка, развиване, реклама на добри производства и места, ежедневно обновяване с информация и тн. Бюджета според цените в момента е около 2500лв. 

ИНТЕРНЕТ КАНАЛИ, ПОДКАСТ, ТИКТОК  – аудио-видео предавания на срещи и разговори по теми от приказките с гостувания на забележителности,. качени на няколко платформи – Ютуб, Дискорд, Телеграм, ТикТок и тн. Канал с името „Storyteller Exhibition”, на който публикуваме  представителни видеа от представления, обучения, интервюта,  предавания на живо и "стрииминг" - подкаст, с водеща МагМо. Необходими са ни няколко добри камери, микрофони за записи и за озвучаване, пулт, озвучителна техника, видеопроектор, прожектори и т.н.

АУДИО ПРИКАЗКИ – Изполвайки основата на написаните и напечатани приказки, ще бъде направен професионален запис в студио с музикални сцени, песни и фонове. Тези приказки ще бъдат качени на сайта и ще могат да се теглят срещу дарения. Бюджета необходим за тази дейност се измерва в часове звукозапис и обработка, което струва между 150 и 200лв на час в професионалното студио.

ПРЕДСТАВЛЕНИЯ – Спектакли на разказвачеството, профилактични музикални концерти и терапевтични музикални практики на алтернативни и свързани с хармоничния живот места, които функционират правилно, опазват почвата, развиват перма култура и екологично отношение към Майката Природа. Така подпомагаме целокупното развитие,  разгласата на общите идеи, мотивацията, посвещението и осъзнатата дейност.  

Проекта е с големи перспективи за бъдещо развитие, като една бъдеща цел е да отворим клон "Разказвачество" към Университета за Потомствена Мъдрост за обучение и подготовка на Разказвачи. 

Посвещаваме проекта на: Първия Разказвач във Вселената - Нарада Муни и всички Негови експанзии, 

Бхактиведанта Свами Прабхупада, който преведе Бхагавата Пурана от санскрит и ни подари безкрайната ведическа мъдрост,  

Бхакти Алока Парамадваити Свами, който не спира да ни вдъхновява,


Университета за Древна Мъдрост UОAW, 

СадГуру и Движението  #SAVESOIL.





Коментари

Популярни публикации